Melfar MTB 2017 – Tak for i år

Melfar MTB 2017 – Tak for i år

10. marts 2017 Slået fra Af Løbsarrangør

Den 4. marts 2017 afholdt Motionscykelklubben Baghjulet den 21. udgave af Melfar MTB. 197 MTB ryttere deltog, hvilket er lige under niveauet fra året før.

Alligevel var det et meget tilfredsstillende deltagerantal, i betragtning af at der efterhånden er rigtig stort udbud af mountainbike løb, samt at vejret op til og fra morgenstunden ikke viste sig fra sin bedste side.

Baghjulet ser det fine deltagerantal som et udtryk for at det traditionsrige løb har status af “noget der er værd at deltage i” og rammer plet omkring sværhedsgrad, distance, forplejning, value for the money, og selvfølge den sædvanlige Baghjuls-stemning som er til stede når klubben afholder løb.

Der var mange deltagere fra trekantområdet, men også fra Hammel, Aarhus, Varde, Silkeborg, Sydfyn, samt en far og søn fra Tyskland. Deltagerne spænder fra let øvede over sportsryttere som kører på hold, samt en enkelt rytter med titler som dansk mester H40 og Nordisk mester i Master på CV’et.

Det fascinerende ved Melfar MTB er, at alle hygger og udviser respekt for hinanden uanset køn, alder, niveau og ambitioner og det dermed at muligt at afholde nogle arrangementer som alle synes er værd at deltage i.

Distancen for U15 rytterne er 30 min. + påbegyndt omgang og for voksen både herre og damer er distancen 90 min. + påbegyndt omgang. I år var der pga. mudder rigelig med udfordring til alle og der var desværre en del som udgik undervejs med mekaniske defekter, men vi undgik alvorlige uheld. Men defekter og tungt føre er jo en del af gamet med mountainbike og især på denne årstid.

Som sidste år stod DCU i samarbejde med Sportstiming for tidtagningen, hvilket gør arbejdet omkring tilmelding/betaling, udlevering af startnumre og selvfølgelig selve registreringen undervejs til en nemmere opgave end førhen, hvor vi skulle håndtere alle opgaverne selv.

Der skal lyde en stor tak fra Baghjulets MTB udvalget til alle som har givet en hånd med til afviklingen, uden den ånd er det ikke muligt at afholde arrangementer.

Lars Klitgaard Pedersen, Baghjulet